Handboekbinderij De Blauwe Nachtegaal

Het adres voor ambachtelijk bindwerk, boekrestauratie en luxe kartonnage in Dordrecht

Den binder der boeken

De Blauwe Nachtegaal

Handboekbinderij De Blauwe Nachtegaal is de bedrijvigheid van Ernst Cos. Deze eenmanszaak is begonnen als hobby en ontstaan uit de combinatie van liefde voor ambachtelijk handwerk en boeken. Aan de Volksuniversiteit van Dordrecht ben ik in 1997 begonnen met binden o.l.v. Han Kuipers. Onder de toeziende ogen van Heer Willems of Brilman sr. heb ik me vervolgens verder bekwaamd bij 't Ambachthuys in Den Haag, waar ik in 2004 als Jong Gezel Handboekbinden ben heengezonden. In 2004 heb ik een workshop Dozen Maken gedaan bij “Master of Boxes” Cor Aerssens, in 2005 Verantwoord Boekherstel (Henk Francino) en in 2010 Marmeren bij expert Antonio Vélez Celemín. Verder nog Leerbewerking en wat andere technieken. De rest is veel lezen, begrijpend kijken en heel veel doen...

Atelier

De werkzaamheden vinden plaats op de 1e verdieping van ’t Hoge Huis aan de Oudendijk. Hier is een kleine maar praktische werkruimte ingericht met een aantal werkplekken. Er is een behoorlijke keuze aan bekledingsmateriaal en (sier-)papier aanwezig alsmede vakliteratuur en goede muziek.

Artist Impression van 't Hoge Huis
Een heerlijke, zonnige dag

De Dordtse Boekenmarkt

Op de eerste zondag van juli biedt de historische binnenstad van Dordrecht plaats aan de Dordtse Boekenmarkt. De op één na grootste van Nederland. In het jaar 2024 is de markt op 7 juli, van 10.00 tot 17.00. De 27e editie alweer!

Handboekbinderij De Blauwe Nachtegaal is sinds 2005 ook te vinden op de Dordtse Boekenmarkt.

Boeken heb ik niet te koop maar wel mijn diensten. Ik toon voorbeelden van verschillende bindwijzes, schades, technieken, doosjes, materialen etc.

Advies geef ik gratis en foldertjes liggen voor u klaar. Aankopen die zorg behoeven kunnen aan de kraam worden afgegeven.

Contact

Handboekbinderij De Blauwe Nachtegaal

Oudendijk 56
3318 AH Dordrecht

Openingstijden

Geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00

Gaarne altijd telefonisch afspreken/inspreken, ik ben er ook wel eens even uit.

Gratis parkeren voor de deur!

U heeft uw bestemming bereikt

Bedrijfsgegevens

KvK 63387085

btw-id NL002110505B68

IBAN NL98 ASNB 0708 9667 72 t.n.v. J.E. Cos

 

 

En zo is het

W i e  l e e s t  l e e f t  d u b b e l